Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου

Τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management Systems – CMS) είναι διαδικτυακές εφαρμογές που επιτρέπουν την online τροποποίηση του περιεχομένου ενός δικτυακού τόπου.

Οι διαχειριστές μέσω του διαδικτύου ενημερώνουν το περιεχόμενο στο CMS, το οποίο είναι εγκατεστημένο σ’ ένα διακομιστή. Οι αλλαγές αυτές γίνονται αυτόματα διαθέσιμες πάλι μέσω του διαδικτύου, σε όλους τους επισκέπτες και χρήστες του δικτυακού τόπου.

Χρειάζομαι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου;

Εάν η ιστοσελίδα σας χρειάζεται συχνά αλλαγές και ενημερώσεις, τότε συνιστάται η χρήση ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου με τη βοήθεια του οποίου θα έχετε τον πλήρη έλεγχο στο περιεχόμενό της ιστοσελίδα σας.

Με ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου θα είστε σε θέση να προσθέτετε, να αφαιρείτε, να επεξεργάζεστε τα κείμενα, τις φωτογραφίες, τα προϊόντα κι διάφορα άλλα στοιχεία της ιστοσελίδας χωρίς την ανάγκη ενός προγραμματιστή.

Χαρακτηριστικά συστημάτων διαχείρισης

Τα συστήματα αυτά έχουν δεκάδες πλεονεκτήματα, μερικά από αυτά είναι:

 • Προσθήκη, Διαγραφή, Τροποποίηση κειμένου.
 • Προσθήκη, Διαγραφή, Τροποποίηση εικόνων.
 • Προσθήκη, Διαγραφή, Τροποποίηση σελίδων, προϊόντων και κατηγοριών προϊόντων.
 • Εύκολο ανέβασμα μέσα απο γραφικό μενού αρχείων, όπως pdf κ.α.
 • Δυνατότητα αλλαγής στοιχείων.
 • Περιβάλλον εργασίας που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το Microsoft Word. Έτσι, δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για το χειρισμό του.
 • Δυνατότητα μαζικής αντιγραφής ή μετακίνησης στοιχείων, π.χ. κείμενα από ένα σημείο της ιστοσελίδας σας σε ένα άλλο.
 • Διαχείριση χρηστών με πολλαπλά δικαιώματα.
 • Ιστοσελίδες φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης.
 • Διαχείριση Meta Tags (Τίτλος, Περιγραφή και Λέξεις Κλειδιά) ανά κατηγορία με σκοπό να συσχετίζεται η ιστοσελίδα με αυτές τις περιγραφές στις μηχανές αναζήτησης.
 • Πολυγλωσσικό περιβάλλον διαχείρισης.
 • Εργαλεία για την ενσωμάτωση στην ιστοσελίδα του Google Analytics για την παρακολούθηση της επισκεψιμότητας.
 • Αναζήτηση στο περιεχόμενο.

Στην iDesigner είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ιστοσελίδες κατά παραγγελία (Custom made) για τα δημοφιλέστερα συστήματα διαχείρισης που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά. Παρακάτω παραθέτουμε τα συστήματα σημαντικότερα συστήματα διαχείρισης, κάντε κλικ σε καθένα απ’ αυτά για να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.

WordPress

Το WordPress είναι ένα open source CMS (ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου), που χρησιμοποιείται κυρίως σαν blog publishing application κάνοντας χρήση PHP και MySQL, Έχει χιλιάδες plugin που του δίνουν την δυνατότητα να φτιάχνει σχεδόν ότι μπορείτε να φανταστείτε, και σύστημα αλλαγής template. Ακριβώς αυτή του η δυνατότητα το μετέτρεψε στο πιο αγαπημένο blog application στον κόσμο.

Joomla

Το Joomla!™ είναι ένα ανοιχτού κώδικα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τους δεκάδες χιλιάδες χρήστες του ως το καλύτερο CMS στον κόσμο, διότι έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά και ταυτόχρονα εξαιρετικά ευέλικτο και φιλικό περιβάλλον εργασίας και διαχείρισης.

Drupal

Το Drupal είναι ένα ανοιχτού κώδικα Σύστημα διαχείρισης περιεχόμενου (CMS). Χρησιμοποιείται για την δημιουργία και την διαχείριση πολλών και διαφορετικών ιστότοπων. Η σταθερότητα, ευελιξία και η ασφάλεια του είναι μερικά απ τα σημεία αναφοράς του.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.