Πως να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης σας

Πως να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης σας

Έχουμε δημιουργήσει την ιστοσελίδα μας, έχουμε προσθέσει το περιεχόμενο και τις φωτογραφίες μας και ξαφνικά μια μέρα ξεχνάμε τον κωδικό πρόσβασης στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωσή; Μπορούμε με κάποιον τρόπο να ανακτήσουμε τον χαμένο κωδικό ή χάσαμε για πάντα τον έλεγχο της ιστοσελίδας μας;

Η απάντηση είναι πως φυσικά και μπορούμε να επαναφέρουμε τον κωδικό μας και μάλιστα πολύ εύκολα, αρκεί να έχουμε πρόσβαση στην βάση δεδομένων της ιστοσελίδας και συγκεκριμένα στο εργαλείο phpmyadmin. Εάν δεν έχουμε πρόσβαση στο phpmyadmin, ζητάμε από τον προγραμματιστή που κατασκεύασε την ιστοσελίδα μας να ακολουθήσει την παρακάτω διαδικασία. Μέσα από το phpmyadmin τρέχουμε την εντολή SQL:

UPDATE `wp_users`
SET `user_pass` = MD5( 'νέος κωδικός' )
WHERE `wp_users`.`user_login` = "admin_username";

Όπου «νέος κωδικός» εισάγουμε τον κωδικό που θέλουμε να ορίσουμε στον χρήστη admin. Πλέον μπορούμε να συνδεθούμε και πάλι στον πίνακα ελέγχου του WordPress με όνομα χρήστη admin και username τον νέο μας κωδικό.

Φυσικά αυτός δεν είναι ο μοναδικός τρόπος ανάκτησης ενός χαμένου κωδικού, στην επίσημη ιστοσελίδα του WordPress αναφέρονται όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί ένας διαχειριστής να ανακτήσει τον κωδικό του. Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο κάντε κλίκ εδώ.

Προσθήκη σχολίου